Followers

Mar 17, 2010

Sesejuk Maaf Di Kalbu ."Kisah ini menceritakan tiga org sahabat yg memulakan persahabatan semenjak di tadika . kemudian persahabatan itu berterusan hingga ke sekolah rendah . apabila bersekolah menengah , pelbagai cabaran ditenpuhi sehingga membuatkan mereka terpaksa memilih haluan masing2 .

Ketiga-tiga remaja ini mempunyai masalah keluarga tersendiri . Fazli , ibu bapanya sentiasa sibuk . bapanya seorang pakar motivasi , ibunya pula sibuk dgn persatuan . Manakala amirul , ibu bapanya berpisah . bapanya kahwin lain . ibunya pula sakit mental . dia dan adiknya disara oleh kakaknya dengan duit haram . shukri pula dibesarkan ibunya tanpa ayah . dia tiga beradik dipelihara oleh ibunya yg sanggup berkorban apa sahaja demi kejayaan anak-anaknya .

Namun dalam arus globalisasi ini , remaja terdedah dengan byk perkara dan ketiga-tiga remaja ini tidak terkecuali . mereka tergelincir dlm memilih haluan . dalam kekalutan hidup itu , amirul tidak habis2 menyalahkan bapanya . fazli juga meletakkan kesalahan ke atas bahu ibu bapanya . manakala shukri , kecewa dgn ayahnya , namun perasaannya terbelai dgn ketabahan ibunya . "

Mampukah ketiga-tiga remaja ini bangun daripada kemelut hidup yg melanda ? mampukah ketiga-tiga remaja ini menyejukkan dendam mereka dgn sebuah kemaafan ? ikuti pelbagai onak dan duri yg ditempuhi dalam menghayati peranan sebuah persahabatan dlm mencari jalan kebahagiaan . . .
perghhh . aku bru je abes bce bku nie .
emo gler lahh .
first book that me tears .
best . mmg best . k0runk kene bace dan jdikan pengajaran .
:)
kalau nk buku nie , bley beli online dkat :
love , miera

3 comments:

 1. tq miera.. buku tu.. mak saya yg wat~ kisah benar tu.. tapi ader la adaptasi tujuan penovellan..

  ReplyDelete
 2. ye ke ? tahniah t0 ur m0m . :)

  ReplyDelete
 3. sama2. *baru sekarang nak balas*. hahaha..

  penseltekan1.blogspot.com

  ReplyDelete